KOLIKO TREBA VREMENA DA SE NAUČI STRANI JEZIK?

Učenje stranog jezika u školama stranih jezik je jednostavan način da započnete vaš obrazovni put strukturirano i uz pomoć predavača koji će vas voditi kroz jezični labirint.

Kad sami učite jezik, često ne možete razumjeti zašto se nešto mora reći upravo na određeni način. Učenje vokabulara je dosta lako i uz razne aplikacije možete ga sami dobro savladati, međutim da biste ga mogli koristiti potrebno je poznavanje jezičnih struktura kako biste naučene riječi mogli složiti u rečenicu i započeti razgovor. Predavač vam pomaže u tome na satu i nakon toga kroz pažljivo odabrane zadatke za domaću zadaću. Ako želite još brže napredovati, možda ćete posegnuti za starom dobrom knjigom iz školske knjižnice jer čitanje knjiga na stranom jeziku je od velike pomoći. Ne trebate brinuti hoćete li sve razumjeti: knjige su prilagođene vašem znanju jezika pa možete početi s nekom jednostavnom pričom A1 stupnja ili odabrati nešto s B2 stupnja.

Koliko vremena je potrebno da naučite strani jezik?

Prvo morate odrediti svoj cilj, tj. koji stupanj znanja želite dostići.

Želite li savladati osnovni jezik da se možete snaći u stranoj zemlji?

Treba li vam jezik za posao na kojem se traži da dobro govorite strani jezik?

Želite li polagati neki međunarodni ispit za život ili studij u inozemstvu?

Koji jezik želite učiti? Neki jezici se uče lakše od drugih zbog izloženosti sadržaju, npr. engleski je puno lakše naučiti nego neki drugi strani jezik koji ne čujemo tako često.

Svaki od ovih ciljeva zahtijeva drugačiji pristup i broj nastavnih sati za njegovo ostvarenje.

I zato krenite već danas na nastavu stranog jezika jer je to znanje koje vam ostaje zauvijek kamo god išli i koji god posao radili. Sretno!

Za kraj pogledajte što kažu naši polaznici, koji su upravo položili C2 stupanj Cambridge ispita u Zagrebu (CPE), o tome kako je njima pomoglo učenje stranog jezika u našoj školi.

Video na linku: https://fb.watch/6_7r8WsXOU/